Аруба е наричан Карибският Лас Вегас, заради големите казина, лъскави хотели, превъзходни ресторанти и шоу програми. Аруба е остров, дълъг само 32 км, на 27 км от венецуелския щат Фалкон. Аруба е част от Кралство Нидерландия.
Първите европейци са стъпили на Аруба през 1499 г. и тогава е обявена за испанска колония. Но през 1636 г. холандците завладели острова.
Икономиката на Аруба се крепи върху добива на злато, нефт и туризма. Аруба привлича туристи с красиви плажове и умерена температура. Тъй като Аруба е със сух климат, температурата и влажността са по-поносими за европееца, отколкото на повечето Карибски острови. Освен това, Аруба се намира извън пояса на ураганите, и няма драстични промени в климата, затова е подходящ за всякакви спортове и развлечения.
На Аруба всеки може да намери нещо, подходящо за себе си – скъпи, престижни плажове, или по-евтини, но достатъчно чисти и удобни; шумни развлечения, екстремни преживявания, или пък тиха и спокойна семейна почивка. Аруба е и добро място за пазаруване, с голямо разнообразие от стоки и сувенири на разумни цени. Двата най-известни плажа на Аруба са: Палм Бийч и Ийгъл Бийч. Палм Бийч е може би по-добрият, но и твърде претъпкан, а Ийгъл Бийч е по-спокоен и по-евтин.
Не се изискват визи за български граждани. Граничният режим е същия, като за Холандия

Плаж

Шансовете за слънцето, морето и пясъкът  са доста високо в списъка ви с ваканция, който трябва да имате. Нашите почивки на плажа предлагат всичко това – независимо дали избирате хотел точно на пясъка, или малко по-далеч. Разгледайте нашите плажни дестинации на Карибско море. Едни от най – популярни екзотични плажни дестинации на Карибите са: Доминикана, Ямайка, Аруба, Мексико, Куба и още други.

Карибските млечно бели пясъци  ви дават достъп до някои от най-известните плажове в света. Много от нашите плажни хотели са точно на пясъка. Междувременно други са на пешеходно разстояние, но често ще има совалков автобус, който да ви спести ходенето. Независимо дали сте след луксозна плажна почивка или семейна почивка на плажа, тези хотели вървят ръка за ръка с неща като крайбрежна трапеза.

Почивка

С най-добрата селекция от най-високо оценени хотели и курорти и отличена услуга, Доминикана Травел прави вашата ваканция незабравима. От настаняването и вашия полет до вашите трансфери и престой в курорта, ние се грижим за всичко. Изберете от нашите оферти за почивка в Доминиканска република, Куба, Мексико или Аруба на най – добра цена. Подбрани хотели на карибски море, лично проверени от нас.