Барбадос е най-източния Карибски остров. Той е известен като луксозен ваканционен дом на най-богатите и известни хора.
Барбадос е независима държава и е разположен на 434 км североизточно от Венецуела. В най-широката си част острова е 23 км и е дълъг 34 км. Барбадос е от невулканичен произход и се състои главно от вкаменени корали. Върху климата на острова силно влияние оказват въздушните потоци от атлантическия океан. Барбадос има много висок стандарт на живот и се смята за една от най-развитите сред развиващите се страни.
Името Барбадос е дадено на острова от португалския изследовател Педро Кампос през 1536 г. който го нарекъл „Os Barbados“ (Брадатия) защото растителността на крайбрежието напомняло брада.
От 1536 до 1550 г. испанските конквистадори почти обезлюдили острова. Когато през 1620 г. британски моряци стъпили на острова, го намерили пуст. Така този остров бил колонизиран от Великобритания и до независимостта си през 1966 г. Барбадос оставал неизменно под юрисдикцията на Британската корона. На остров Барбадос освен големия брой африкански роби, имало и бели роби – келти от Ирландия и Шотландия. Барбадос процъфтявал главно от производството и износа на захарна тръстика, затова целия остров бил разделен на огромни захарни плантации, за които били необходими много роби.
Търговията с роби също процъфтявала. Но през 1816 г. на острова избухнало едно от най-големите робски въстания в историята на Карибите. Хиляди хора загинали по време на сраженията, 144 роби били екзекутирани и 123 – депортирани. Осемнайсет години по-късно робството било премахнато.
Барбадос е известен сред туристите най-вече с плажовете си – има плажове за всеки вкус и всеки джоб. Източния бряг е по-тих и спокоен, а западния предлага по-голямо разнообразие от хотели, ресторанти и нощни клубове. Атлантическият бриз създава приятна температура. Дъждовният сезон е от юни до декември. Макар че целогодишно условията за сърф са добри, от декември до март вълните са най-високи и това е най-предпочитания сезон за сърфистите. На Барбадос има условия за всички видове водни спортове.
Барбадос е известен и с екзотичната си растителност и красиви ботанически градини. Има и достатъчно нощни заведения, където може да танцувате до зори, да слушате различни стилове музика, хапнете и пийнете обилно. Тук има много безмитни магазини, откъдето можете да си купите всевъзможни сувенири и ръчно изработени изделия от местни майстори, които да ви останат като приятен спомен от ваканцията.
Не се изискват визи за български граждани. В страната се влиза с валиден паспорт и двупосочен самолетен билет.

Плаж

Шансовете за слънцето, морето и пясъкът  са доста високо в списъка ви с ваканция, който трябва да имате. Нашите почивки на плажа предлагат всичко това – независимо дали избирате хотел точно на пясъка, или малко по-далеч. Разгледайте нашите плажни дестинации на Карибско море. Едни от най – популярни екзотични плажни дестинации на Карибите са: Доминикана, Ямайка, Аруба, Мексико, Куба и още други.

Карибските млечно бели пясъци  ви дават достъп до някои от най-известните плажове в света. Много от нашите плажни хотели са точно на пясъка. Междувременно други са на пешеходно разстояние, но често ще има совалков автобус, който да ви спести ходенето. Независимо дали сте след луксозна плажна почивка или семейна почивка на плажа, тези хотели вървят ръка за ръка с неща като крайбрежна трапеза.

Почивка

С най-добрата селекция от най-високо оценени хотели и курорти и отличена услуга, Доминикана Травел прави вашата ваканция незабравима. От настаняването и вашия полет до вашите трансфери и престой в курорта, ние се грижим за всичко. Изберете от нашите оферти за почивка в Доминиканска република, Куба, Мексико или Аруба на най – добра цена. Подбрани хотели на карибски море, лично проверени от нас.