Кюрасао е разположен съвсем близо до венецуелския щат Фалкон и е най-големият и най-населеният от трите, така наречени АВС острови (Aruba, Bonaire, Curacao).
Територията на Кюрасао е 444 кв.км. Кюрасао се намира извън пояса на ураганите. Има нетипична за тропиците растителност и повече прилича на югозападните американски щати – преобладават кактуси, храсти, вечнозелени растения. Заради рифа, който обгражда острова, той е популярно място за гмуркачи от цял свят, но по северния бряг, където има остри скали и няма плажове, гмуркането е опасно. Южният бряг на острова е с много тихи и спокойни води, има много заливи.
Първите европейци, видели острова, са членове на експедицията, водена от Алонсо де Охеда през 1499 г. Европейците донесли на острова болести като дребната шарка, които почти унищожили местното население. През 1634 г. островът бил окупиран от Холандия. В началото Кюрасао не бил привлекателен за завоеватели, защото нямало залежи от злато, но неговото удобно пристанище скоро се превърнало в добро място за търговия. Кюрасао станал търговски център и една от главните бази за търговия с роби. Холандските търговци събирали роби от Африка, превозвали ги до Асиенто, а от там робите били продавани и превозвани до различни точки на Южна Америка и Карибите. Голяма част от тях оставали на пазарите в Кюрасао. Благодарение на доходите от продажба на роби на Кюрасао започнало строителство на големи и красиви сгради, които стоят и до днес.
Смесицата от холандски и испански колониален стил придава уникален вид на острова, а архитектурата на столицата Вилемщад е включена в световното историческо наследство на UNESCO. Запазени и реставрирани са много от домовете на плантаторите, както и робските помещения. Всички те са отворени за посещения.
През ХVІІІ – ХІХ век островът за кратко бил окупиран от Англия и от Франция. Холандия отменила робството през 1863 г. и това довело до сериозна икономическа криза. Много жители на Кюрасао емигрирали на други острови, като например Куба, за да работят на захарните плантации.
Днес Кюрасао набляга най-много на опазване на историческото си наследство, реклама и развитие на туристическата индустрия. Заради историята на острова, етническия състав е много разнообразен. Болшинството жители са от афро-карибски произход, но има големи общности холандци, източно азиатци, португалци и ливанци. Още през ХVІІ век от Холандия са се преселили голяма група евреи. Има много емигранти и от съседните острови, а в последните години нараства и броя на холандски пенсионери, потърсили тук по-спокоен живот.
Кюрасао привлича туристите с безмитни магазини, казина, възможности за водни спортове и забележителна архитектура. Преди да се качите в такси, първо уговорете цената и не забравяйте, че след 23:00 часа цените се увеличават с 25%. Извън градовете има интересни места за посещения, като плантаторски домове, водопади, национален парк, пещери и др. На острова има 40 плажа. Ако търсите по-евтина почивка може да наемете вила, или апартамент. Кюрасао е истински рай за купувача – огромно изобилие от стоки и безмитни магазини!
Не се изискват визи за български граждани. Граничният режим е същия, като за Холандия.

Плаж

Шансовете за слънцето, морето и пясъкът  са доста високо в списъка ви с ваканция, който трябва да имате. Нашите почивки на плажа предлагат всичко това – независимо дали избирате хотел точно на пясъка, или малко по-далеч. Разгледайте нашите плажни дестинации на Карибско море. Едни от най – популярни екзотични плажни дестинации на Карибите са: Доминикана, Ямайка, Аруба, Мексико, Куба и още други.

Карибските млечно бели пясъци  ви дават достъп до някои от най-известните плажове в света. Много от нашите плажни хотели са точно на пясъка. Междувременно други са на пешеходно разстояние, но често ще има совалков автобус, който да ви спести ходенето. Независимо дали сте след луксозна плажна почивка или семейна почивка на плажа, тези хотели вървят ръка за ръка с неща като крайбрежна трапеза.

Почивка

С най-добрата селекция от най-високо оценени хотели и курорти и отличена услуга, Доминикана Травел прави вашата ваканция незабравима. От настаняването и вашия полет до вашите трансфери и престой в курорта, ние се грижим за всичко. Изберете от нашите оферти за почивка в Доминиканска република, Куба, Мексико или Аруба на най – добра цена. Подбрани хотели на карибски море, лично проверени от нас.